Resultat af søgning
Find en god opskrift
og / eller
Retten skal indeholde
skriv en speciel råvare eller del retten
SKAL
indeholde, fx: kalvelever, salvie (hvis flere, skriv med komma imellem)
og / eller
Fravælg
skriv hvad retten
IKKE
må indeholde, fx: hvedemel, paprika, øl (hvis flere, skriv med komma imellem)
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Æ
Ø
Å
123...
Info og Gode råd
1
2
- Info
Er der en opskrift vi ikke har, så send den gerne til os, så vi kan dele med andre grillmestre
+ Glasering - glaze
En rigtig glaze adskiller sig fra marinader, krydderblandinger og pastaer på flere punkter. For det første har den som regel noget sødme
+ Rubs og krydderiblandinger
Krydderiblandinger benyttes verden over for at give maden en distinkt karakter. En del består af tørre krydderier og benævnes rub
Amerikanske klassikere - og grillABC.dk
Amerikanerne har været grillentusiaster i mange år og har udviklet en række spændende retter, der med tiden er blevet sande klassikere. Se forslagene her
Arrowroot - pilerod
Arrowroot pulver kaldes pilerodspulver på dansk. Det er en slags stivelsesmel, og arrowroot er en stængel/eller rod, der vokser under jorden.
Barbecue
Barbecue er nøjagtig som rigtig blues- eller countrymusik, et tidløst og ægte udtryk upåvirket af trends og modenykker
Bulgur
Bulgur kan bruges som alternativ til ris eller i salater, supper eller lignende. Bulgur er dampede, afskallede, knækkede og tørrede kerner af hvedearter
Bønner, linser og gule ærter - info
Tørrede bønner, linser og gule ærter vokser med opgaven. Giv dem chili, ingefær, hvidløg, kapers og friske krydderier. De suger til sig og holder på smagen
Cajun krydderi mix
Vores nemme opskrifter giver fantastiske barbecue krydderier ❤ Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk - prøv selv
Cannellini bønner - info
Cannellini bønner er små hvide bønner med en rund og mild smag. En meget populær ingrediens i det italienske køkken
Fisk og skaldyr
En grillet fisk kræver ikke de store forberedelser for at blive vellykket, men det er et absolut "must", at den er frisk, og dernæst at den ikke ligger for længe på grillen.
Fjerkræ
Kalkunschnitzler er skåret af kalkunbrystet, et dejlig nemt stykke kød, der ikke kræver lang grilltid, men skal ligesom alt andet fjerkræ være gennemstegt.
Fjerkræ - og grillABC.dk
En velnæret kylling, kalkun eller and med sprødt skind er en af grillstegningens bedste ambassadører. Det lækre fjerkrækød kan bruges i mange opskrifter
Focaccia info
Focaccia er et fladt ovnbagt italiensk brødprodukt, der ligner stil og tekstur til pizza. Det kan være toppet med urter eller andre ingredienser
Forskellen på ribben, spareribs og revelsben
Hvad er forskellen på revelsben og spareribs? Det er ikke et dumt spørgsmål, faktisk er det ret godt
Frugt
Frugt til grill skal være moden, men stadigvæk fast for at give det bedste resultat. Frugt er ikke kun til dessert, men også en del af mange hovedretter
Grillmetode 50-50
Med 50/50-metoden har du den perfekte måde at tilberede mad, som først skal brunes og derefter grilles i længere tid for at blive helt gennemstegt
Grillmetoder
Der er grundlæggende 4 metoder at grille på - her beskrives de enkelte metoder hver for sig
Grillspid eller grillspyd
Spid er noget man spidder noget med, fx mad. Spyd er et våben/en sportsrekvisit man kaster med, fx spydkast - kaster du med maden?
Grønsager
Betegnelsen grøntsag eller grønsag anvendes indenfor ernæringslære og i kulinarisk sammenhæng om den gruppe af (dele af) planter, som bliver anvendt
Hotte grilltips
Grill-guru, grill-amatør eller bare grill-glad? Vi har hotte tips og tricks, der kan hjælpe enhver til at trylle ved grillen
Håndtesten - hvor varm er grillen?
Brug håndtesten til at vurdere, om varmen er høj, middel eller lav.
Karbonader eller krebinetter – her er forskellen
Karbonader er runde og uden panering, Krebinetter er ovale og panerede.
Kebab - info og opskrift
Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤ Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk - prøv selv.
Klargøring af Smoker
Kokkens råd om fisk og skaldyr - og grillABC.dk
Fisk til grill kan inddeles i kategorier: fiskefileter, hele fisk og skaldyr. Generelt skal fiskefileter, fiskekød i tern og skaldyr grilles over direkte varme
Kokkens råd om fjerkræ - og grillABC.dk
En hel kalkun, der grilles ved den indirekte metode, bliver saftig og gylden, uden at man drypper den en eneste gang. Se flere gode råd her
Kokkens råd om kød - og grillABC.dk
Mange grillejere føler sig usikre over for at skulle grille kød, bortset fra måske lige burgere og pølser. Her er råd og retningslinjer, så det kan lykkes
Krydderurter
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra.
Lammekød
Når du vælger at grille en lammekølle på roterende spid eller i en kuglegrill, er det bedst at udbene og snøre den. Den bliver lettere at håndtere
Minionmetoden
Denne fremgangsmåde er opkaldt efter en bilforhandler, Jim Minion, som fyrede i sin barbecuegrill på sin helt egen måde og dermed antændte en glød
Minion-metoden
Den helt store fordel ved Minion-metoden, er at ovnen næsten passer sig selv, hvilket er en stor fordel, når man fx laver ting med meget lang stegetid
Muscovadosukker
Muscovadosukker er rørsukker, der ikke er blevet raffineret. Denne sukkerart er særligt kendetegnet ved mindre sukkerkrystaller - læs mere om muscovado her
Nemme tips til sund grillmad
Jomfruhummere skal have 7 min på grillen - brug de tips om temperaturer, du får her, og du er godt på vej mod et vellykket grillmåltid.
Nyttige tips når du griller – og grillABC.dk
Øvelse gør mester, og det er netop ved at prøve sig frem, de fleste lærer, hvordan man får det bedst mulige resultat. Men pas på nedenstående faldgruber.
Okse- og kalvekød
Gode bøffer til grillen er bøffer med fedtmarmorering og fedtkant. Fedtet beskytter kødet mod at blive tørt og giver den gode smag.
Panini sandwich
I mange engelsktalende lande er en panini eller panino (fra italiensk panini, der betyder "sandwich") en grillet sandwich lavet af andet brød end skiver
Perfekt fisk - og grillABC.dk
Når man køber fisk, der skal grilles, er det vigtigt at huske, at ikke alle fisk er lige velegnede til denne form for stegning. Det er vigtigt at købe helt frisk fisk
Perfekt kød på grill - og grillABC.dk
En af de mest uimodståelige maddufte i verden er den intense, røgede aroma, der breder sig, når man lægger et stykke kød på grillen.
Perfekte skaldyr - og grillABC.dk
Vi har samlet alle de bedste skaldyrsopskrifter lige her. Prøv de skønne retter med muslinger, rejer, hummer, østers og krebs, ja kun lige her.
Pizza info
Pizza er en italiensk ret af mel, vand og gær. Pizzaen er egentlig et stykke brød med "lidt" ovenpå, og ikke med overvældende meget fyld.
Salsa info
Her er 3 meget forskellige betydninger af salsa. Du kan selv vælge din favorit.
Sandwich
En sandwich er to stykker skivet brød med pålæg imellem
Se en god madplan!
Se en god madplan! Ny hver uge og du kan skifte retter (hvis du er kræsen), få indkøbsliste, tømme køleskab og få det printet ud og sendt på mail.
Sichuan peber
Sichuanpeberet har en ru og en lidt syrlig mentolsmag med antydninger af enebær, solbær og gran. Lang frisk, stærk og olieret eftersmag
Skrå Tre-zone-grillmetode
Til bestemte opskrifter kan to-zone-metoden ændres til den såkaldte skrå tre-zone-grillmetode, der har følgende fordele:
Strø salt og sukker på din fisk
Her er tippet til at få et lækkert stykke fisk – hver gang og med få hjælpemidler. Dæk fisken med salt og sukker inden tilberedningen
Sød kartoffel eller kumara-kartoffel
Søde kartofler er aflange og ofte større end kartofler, med rødrosa eller hvid skræl og hvidt eller gult frugtkød. Den tilberedes på samme måde som en kartoffel
Sådan griller du
Når du griller, er der nogle helt basale regler der bør følges - både for en sikkerheds og den gode smags skyld. Grill skal være ren nydelse.
Tilbehør til grill - og grillABC.dk
Der er naturligvis ikke nogen grund til at købe hver eneste dims, der er opfundet til madlavning udendøre, men der er dog nogle ting, der gør livet nemmere
1
2
1
2
Okse og kalv
Gris
Får og lam
Fjerkræ
Frokost
Vildt
Fisk og skaldyr
Salat
Grønsager
Marinader
Saucer
Salsaer
Glaseringer
Rub og krydderi
Tilbehør
Småretter og tapas
Forret
Suppe
Hovedret
Desserter
Kager og brød
Drikke
Info og Gode råd
Bagesten
Bål/gløder
Direkte varme
El-ovn
Gas grill
Gryde
Indirekte varme
Kul grill
Pande
Rotisseri
Rygning
Wok
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Jarle wiig andersen
Dette er en spennende side 😊🇳🇴🇩🇰
Sys
Hvor berigende, at der stadig findes / opstår opskrifter der ... tilføjer ... nye kreative varianter, der både kilder smagsløgene...
Ole Stanley Olsen
Let og overkommelig opskrift
Prøv en spændende kviz
Afstemning
Hvor tit griller du?
5-7 dage om ugen
2 gange om ugen
1 gang om ugen
1 gang om måneden
Ikke så tit
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...