Logo

Kokkens råd om fjerkræ - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kokkens råd om fjerkræ - og grillABC.dk 

 
En hel kalkun, der grilles ved den indirekte metode, bliver saftig og gylden, uden at man drypper den en eneste gang. Se flere gode råd herunder

 
Udskåret og helt fjerkræ med ben
Grill fjerkræstykkerne med bensiden nedad i den angivne tid, eller til det ikke længere er lyserødt i midten.
Grill helt fjerkræ med brystet opad, især hvis der er skind på, da saften herfra skal kunne sive ind i kødet.
Fjern fedtet før servering, hvis du ønsker at gøre måltidet mere fedtfattigt.
Hvis du vil servere kødet med skindet på, kan du hurtigt brune skindet ved at grille i cirka 2 min med skindet nedad og derefter grille videre med skindet opad.
Undtagelsen fra denne regel er andebryst, der altid skal grilles med skindsiden nedad for at forhindre, at fedtet løber ned i kødet.

Grilltider: 

 
Fjerkræ der skal grilles   Vægt                Stegetid
Hel kylling                    1500-1750 g      1-1 ½ time
Halv kylling                   675-800 g         1-1 ¼ time
Kyllingebryst, halvt
(med ben)                    225 g                30-35 min
Kyllingebryst, halvt
(uden ben)                   115-175 g         10-12 min kun 77 °C
Kyllingelår/underlår       115-175 g        35-45 min
Kyllingevinger               75 g                 30 min
Poussiner                     350-450 g         45-60 min
Hel kalkun (uden fars)   5,5-7 kg           2-3 timer
(11-13 min. pr. ½ kg)    7,25-12,5 kg    3-4 timer
Kalkunbryst (med ben)   1500 g            1-1½ time
Kalkunlår/underlår         450-675 g        ¾-1¼ time
Hel and                         1750 g             1½-2 timer
Andebryst uden ben       ca. 225 g          11-15 min kun 77 °C
Hel fasan                      900-1200 g       40-45 min
Hel gås                         5,5-7 kg           3 timer

 
Et stegetermometer skal vise 82 °C

 
Kokkens råd om fjerkræ - og grillABC.dk 

 
Udbenet kylling og kalkun
Læg kyllinge- eller kalkunkødet midt på risten. På en trækulsgrill grilles de ved den indirekte metode, på en gasgrill grilles de over indirekte middel varme. De nævnte stegetider er til kød, der ønskes medium-gennemstegt (fjerkræ bør ikke være rosa indeni, og saften skal være helt klar).

 
Fjerkræ på grill      Vægt                    Stegetid
Kyllingebryst         115-150 g             10-12 min
Kyllingekød i tern   2,5 cm tykke tern  10-12 min
Kyllingeburgere      1,5 cm tykke        10-12 min
Kalkunschnitzel      0,5-1 cm tykke     5-8 min
Kalkunbryst i tern   2,5 cm tykke tern 12-15 min
Kalkunbryst(u ben) 1800 g                1 time

 
Et stegetermometer skal vise 77 °C

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 657 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her