Saftig andesteg, luftige gulerodsboller, sprød pizza, mør
oksefilet eller grøntsager med bid i. Det er maden, der afgør, hvilken af de
fire grillmetoder du skal bruge – det vil sige måden, du placerer briketterne
eller kullene i din kulgrill eller tænder brænderne i din gasgrill.
| Direkte Ved tilberedning i mindre end 20 min. Kul: Fordel de varme briketter over hele kulristen – eller evt.
ved hjælp af kulbakkerne. Gas: Åbn låget, tænd for gassen og skru nu op for alle
brændere. |
| Indirekte Ved tilberedning i mere end 20 min. Kul:
Fordel de varme briketter i hver sin side af kulristen – evt. ved hjælp af
kulbakkerne. Læg maden midt på grillristen, så den ikke ligger direkte over
briketterne. Gas
Åbn låget, tænd for gassen og skru op for de yderste brændere. På en grill
med to brændere, skal du kun tænde den ene. Placér maden på risten, så den
ikke ligger direkte over de tændte brændere. |
| Cirkulær Ved bagning af pizza og tilberedning af store stege. Kul:
Fordel de varme briketter i en ring rundt langs kanten. Placér maden midt på risten. Gas
Brug den indirekte grillmetode i stedet. |
| 50/50 Ved tilberedning der kræver både bruning og indirekte
varme Kul:
Fordel de varme briketter i den ene side af kulristen – evt. ved hjælp af
kulbakkerne. Gas:
Åbn låget, tænd for gassen og skru op for brænderne i den ene side. Brun
maden over de tændte brændere og flyt den derefter over i den anden side for
at grille færdig. |
TIPS: Har du hældt de tændte kul/briketter i to kulbakker, er det nemt at
skifte mellem direkte, indirekte og 50/50. Du bruger blot en grilltang til at
flytte de varme kulbakker sammen inde midt på kulristen ved den direkte
grillmetode, ud i hver sin side ved den indirekte grillmetode eller sammen ude
i den ene side ved grillmetoden 50/50. Og endnu nemmere er det at tænde/slukke
for brænderne i din gasgrill.