Logo

Arrowroot - pilerod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Arrowroot - pilerod 

 
Arrowroot er en stivelse opnået fra jordstængler fra flere tropiske planter, traditionelt Maranta arundinacea, men også Florida arrowroot fra Zamia integrifolia, og tapioka fra kassava, som ofte er mærket arrowroot. Polynesisk pilerod eller pia, og japansk pilerod, også kaldet kudzu, bruges på lignende måder. 

 
Arrowroot pulver kaldes pilerodspulver på dansk. Det er en slags stivelsesmel, og arrowroot er en stængel/eller rod, der vokser under jorden. Det er en tropisk plante, der ikke lige sådan kan dyrkes i vores nordlige klima. Arrowroot og tapiokamel kan substitueres med kartoffelmel.


Arrowroot pulver købes i helsekostbutikker. 

 
● Det indeholder mineraler – herunder: calcium, magnesium, natrium, fosfor, zink og jern.
● Det indeholder forskellige typer af B-vitaminer.
● Det er glutenfrit.
● Det er let-fordøjeligt.

 
Idet arrowroot (pilerodspulver) ikke er fra korn, er det nemmere for rigtig mange at fordøje. Og det er en af grundene til dets udbredelse.

 
Arrowroot pulver anvendelse
Man kan bruge arrowroot pulver til mange ting. Det har stort set samme funktioner som tapiokamel, og især et hit hos de med glutenallergi til bagning og madlavning. Men det er også meget brugt i paleo-verdenen.
Det kan bruges til jævning og fortykning af saucer, gryderetter og supper, og fungerer som vegansk æg/æggeerstatning i vegansk madlavning og til bagning. Mange bruger også pilerodspulver som stivelsesmiddel til bl.a. syltetøj og i desserter. Hvis du bruger det som jævning, så skal du ikke bruge så meget, som du skal af fx majsstivelse el. tapiokamel. Og du skal røre det ud i lidt væske, inden du tilsætter det retten. Derudover er det bedst at tilsætte det lige inden du skal servere det, for nogle af egenskaberne koges ud, hvis det får for høje temperaturer.
Du kan også bruge det som en slags panering, hvis du gerne vil have ekstra sprøde ovnbagte kartofler el. lignende.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 266 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her