Nem og lækker lille ret med frisk laks, syltet lime i yoghurt,
og babyspinat smagt til med seks krydderier. Den er perfekt som forret eller
... Syltet limefrugt - lime pickle - er et indisk krydderi, der er lavet af
limefrugter, og som giver maden en stærk og krydret smag
Portioner: 4. Tid: 35 min
# Ingredienser
4 x 265 g laksekoteletter
2 tsk korianderfrø
1 tsk spidskommen
2 kardemommefrø, knækket
1 kanelstang
1 tsk stødt gurkemeje
½ tsk chilipulver
2 spsk jordnøddeolie
2 fed hvidløg, presset
100 g babyspinatblade
SYLTET LIMEFRUGT I YOGHURT
1,25 dl yoghurt
2 spsk syltet limefrugt, hakket fint (se opskrift her)
*
Fremgangsmåde
Tørsteg koriander, spidskommen, kardemomme og kanel på en
lille, varm stegepande, og rør i det ved middelvarme, til det dufter.
Rør gurkemeje og chilipulver i, og tag panden af varmen.
Knus krydderierne i en morter, til de er stødt fint.
Hæld blandingen over i en stor skål.
Rør olie og hvidløg i, og vend laksen i marinaden.
Lad laksen ligge i marinaden, og stil skålen tildækket i
køleskab i 30 minutter.
Lav imens yoghurtblandingen:
Bland ingredienserne i en lille skål.
Steg laksen på en varm, oliesmurt grillpande eller på en
havegrill.
Server laksen med spinat og yoghurt.
Tips: Syltet limefrugt - lime pickle - er et indisk
krydderi, der er lavet af limefrugter, og som giver maden en stærk og krydret
smag. Fås i indiske specialforretninger.
Pr. portion: 29,3 g fedt, 2082 Kj.