Logo

Grillet laks med fennikel, belugalinser og tapenade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet laks med fennikel, belugalinser og tapenade

 

En sommerfugleskåret laks er et tykt stykke laks, der snittes langs midten, så det kan foldes ud, men stadig hænger sammen. Hvis du lader skindet sidde på, holder stykkerne lettere sammen. Brug en åben grill med kul eller en gasgrill.

4 portioner

 

#

4 stykker laks a 175 gram, sommerfugleskårede

salt og friskkværnet sort peber

2½ dl belugalinser eller grønne Puy-linser

1 fennikel skåret i kvarte

2 stilke bladselleri skåret i små tern

½ løg, finthakket

7½ dl hønsefond (eller vand)

1 laurbærblad

salt

olie

Tapenade, se opskrift   

*

 

1. Lav tapenaden. Stil den til side til servering.

 

2. Svits selleri og løg bløde i en smule olie, tilsæt linser og vand, og lad det koge op.

Skru ned for varmen, så det småkoger. tilsæt salt og laurbærblad, og lad det simre, til linserne har opsuget væsken.

Slut af med at røre nogle spiseskefulde tapenade i linserne.

 

3. Lad kullene brænde ned, til gløderne er grå.

Kontroller varmen, der skal være meget stærk.

Krydr laksestykkerne med salt og sort peber, og grill dem over direkte varme.

Regn med 2-3 min. på hver side.

Grill fennikelstykkerne samtidig.

 

4. Øs linserne op, og læg laksen ovenpå.

Server ekstra tapenade til.

 

Grillet laks med fennikel, belugalinser og tapenade

 

Du kan også servere den lækre Sandefjord smørsauce til -  se opskriften her



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.209 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her