En sommerfugleskåret
laks er et tykt stykke laks, der snittes langs midten, så det kan foldes ud,
men stadig hænger sammen. Hvis du lader skindet sidde på, holder stykkerne
lettere sammen. Brug en åben grill med kul eller en gasgrill.
4 portioner
#
4 stykker laks a 175
gram, sommerfugleskårede
salt og friskkværnet
sort peber
2½ dl belugalinser
eller grønne Puy-linser
1 fennikel skåret i
kvarte
2 stilke bladselleri
skåret i små tern
½ løg, finthakket
7½ dl hønsefond (eller
vand)
1 laurbærblad
salt
olie
Tapenade, se opskrift
*
1. Lav tapenaden.
Stil den til side til servering.
2. Svits selleri og
løg bløde i en smule olie, tilsæt linser og vand, og lad det koge op.
Skru ned for varmen,
så det småkoger. tilsæt salt og laurbærblad, og lad det simre, til linserne har
opsuget væsken.
Slut af med at røre
nogle spiseskefulde tapenade i linserne.
3. Lad kullene
brænde ned, til gløderne er grå.
Kontroller varmen,
der skal være meget stærk.
Krydr laksestykkerne
med salt og sort peber, og grill dem over direkte varme.
Regn med 2-3 min. på
hver side.
Grill
fennikelstykkerne samtidig.
4. Øs linserne op,
og læg laksen ovenpå.
Server ekstra
tapenade til.
Du kan også servere den
lækre Sandefjord smørsauce til - se opskriften
her