Logo

Grillet laks med syltet limefrugt i yoghurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet laks med syltet limefrugt i yoghurt

 

Nem og lækker lille ret med frisk laks, syltet lime i yoghurt, og babyspinat smagt til med seks krydderier. Den er perfekt som forret eller ... Syltet limefrugt - lime pickle - er et indisk krydderi, der er lavet af limefrugter, og som giver maden en stærk og krydret smag

Portioner: 4. Tid: 35 min

 

# Ingredienser

4 x 265 g laksekoteletter

2 tsk korianderfrø

1 tsk spidskommen

2 kardemommefrø, knækket

1 kanelstang

1 tsk stødt gurkemeje

½ tsk chilipulver

2 spsk jordnøddeolie

2 fed hvidløg, presset

100 g babyspinatblade

 

SYLTET LIMEFRUGT I YOGHURT

1,25 dl yoghurt

2 spsk syltet limefrugt, hakket fint (se opskrift her)

*

Fremgangsmåde

Tørsteg koriander, spidskommen, kardemomme og kanel på en lille, varm stegepande, og rør i det ved middelvarme, til det dufter.

Rør gurkemeje og chilipulver i, og tag panden af varmen.

 

Knus krydderierne i en morter, til de er stødt fint.

Hæld blandingen over i en stor skål.

Rør olie og hvidløg i, og vend laksen i marinaden.

Lad laksen ligge i marinaden, og stil skålen tildækket i køleskab i 30 minutter.

 

Lav imens yoghurtblandingen:

Bland ingredienserne i en lille skål.

 

Steg laksen på en varm, oliesmurt grillpande eller på en havegrill.

Server laksen med spinat og yoghurt.

 

Tips: Syltet limefrugt - lime pickle - er et indisk krydderi, der er lavet af limefrugter, og som giver maden en stærk og krydret smag. Fås i indiske specialforretninger.

 

Pr. portion: 29,3 g fedt, 2082 Kj.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.637 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her