Morgenboller eller gode hjemmebagte boller som bare arter
sig perfekt til morgenmad, er netop hvad disse dejlige boller med kardemomme
er.
Personer: 4. Forberedelse: 1 time. Tilberedning: 12-15 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C.
# Ingredienser
50 g gær
4 dl lunkent vand
100 g blødt
smør
85 g sukker
1 æg
850 g hvedemel
1 tsk kardemomme
Pensling:
1 æg
½ dl vand
*
I køkkenet
Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt så smør, sukker, æg, halvdelen af melet og
kardemomme.
Ælt dejen, og tilsæt så resten af melet lidt efter lidt, så
du sikrer, at dejen ikke bliver for tør.
Sæt dejen til hævning et lunt sted.
Den skal have lov til at hæve til dobbeltstørrelse.
Form så dejen til boller, læg dem på bagepladen, og dæk dem
med et vådt klæde.
Stil dem nu til at hæve igen – og igen til dobbeltstørrelse.
Du kan også med fordel spraye bollerne med vand i stedet for
at bruge det fugtige klæde – det sikrer, at de ikke tørrer ud i kanten.
Pisk æg og vand sammen til pensling.
Pensl dem med æggemassen med det samme – det giver bollerne
en flot og blank skorpe.
Ved grillen
Gør grillen klar til indirekte varme.
På en kulgrill skal du bruge det, der svarer til en næsten
fyldt grillstarter klargjorte briketter.
Læg bagestenen midt på risten, og luk låget på grillen.
Lad den nå cirka 200 °C.
Placér bagepladen med bollerne på stenen, og lad dem bage
under låg i 12-15 minutter.
Tag bollerne af grillen.