Logo

Hveder - grove varme hveder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hveder - grove varme hveder

 

Traditionen tro skal der varme hveder på bordet Store Bededagsaften. Her får du en opskrift på grove hveder på grillen - så kan du nyde dem med god samvittighed ...

 

Personer: 8. Forberedelse: 2 timer og 15 min. Tilberedning: 25 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Bagesten m/bageplade, bradepande.

 

# Ingredienser

50 g gær
100 g smør
2½ dl vand
2½ dl mælk
2 æg
1 tsk salt
2 spsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
ca. 700 g hvedemel
ca. 300 g grovmel
*

 

I køkkenet

Smuldr gæren i en skål.

Smelt smør, og tilsæt vand og mælk.

Varm blandingen op, til at den er lillefingervarm, og hæld den i skålen med gæren.
Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og derefter begge slags mel.

Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
Slå dejen ned, og form den til 20 boller.

Stil bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter
 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte, høj varme.

Varm bagestenen op i ca. 5 min.

Sæt bagepladen på stenen, og bag hvederne i grillen i ca. 20 min., til de er gyldne på toppen.

 

Tips: Skær hvederne over, umiddelbart før de skal nydes, og grill dem med skærefladen nedad.

Bollerne kan også bages i en bradepande, så de ligner rigtige hveder.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.327 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her