Lækker dessert, som er nem at lave...Halve pærer uden kernehus
i lækker mazarintærte, bagt på grillen i en foliebakke.
Personer: 6. Forberedelse: 2 timer og 25 min. Tilberedning:
45 min. Grillmetode: Direkte/Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 190 °C. Udstyr:
Bagesten, foliebakke eller tærtefad.
# Ingredienser
Tærtedej:
100 g flormelis
120 g smør
1 æg
200 g hvedemel
smør til formen
flormelis til at drysse med
Fyld:
250 g marcipan
250 g sukker
250 g blødt smør
5 æg
65 g hvedemel
4-5 pærer
*
I køkkenet
1. Begynd med tærtedejen.
Ælt flormelis, smør, æg og mel sammen til en fast dej, og
pak den ind i køkkenfilm.
Stil den på køl i minimum to timer.
2. Lav fyldet imens.
Riv marcipanen groft, og rør den godt sammen med sukker.
Pisk så smør i.
Tilsæt æggene lidt ad gangen, mens du fortsætter med at
piske.
Tilsæt mel og pisk, til dejen er glat og uden klumper.
Pas på ikke at piske for længe, da massen så let kan skille.
3. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, så den er omkring tre millimeter tyk.
Læg den i et smurt tærtefad, og hæld mazarinmassen ovenpå.
4. Skyl og skræl pærerne.
Skær dem så i kvarter, og fjern kernehuset.
Ved grillen
1. Gør grillen klar til direkte varme.
Bruger du kulgrill, skal du tænde den op med lige knap en
grillstarter fyldt med klargjorte briketter.
2. Grill nu pærerne, indtil de har fine grillstreger på alle sider.
Tryk dem let ned i mazarinmassen i tærtefadet – gerne i et
rundt mønster.
3. Læg bagestenen midt på risten, sæt låget på grillen, og lad den nå 190 °C.
Stil fadet på bagestenen, og lad nu tærten bage under låg i omkring
30 minutter.
Lad den køle af, sigt flormelis over og servér.