Nutella stjerne bagt i din grill - En helt fantastisk kage
fyld med et lækreste Nutella. At lave stjernemønstret er faktisk ikke så svært,
som det ser ud til - se her...
Personer: 5. Forberedelse: 1, 5 time. Tilberedning: 20 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr:
bagesten, kyllingeholder, bagepapir
# Ingredienser
3 dl lunken mælk
50 g gær
1 æg
75 g smeltet smør
1 spsk sukker
1 tsk salt
600 g hvedemel
1 glas Nutella
*
I køkkenet
Lun mælken, til den er lillefingervarm.
Opløs gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og kør dejen ved lav
hastighed i røremaskine i 5-7 minutter.
Ælt alternativt dejen med hænderne (dejen skal være lidt
klæbrig, så hold igen med melet).
Stil dejen til hævning i 30 min.
Ælt herefter dejen igennem på bordet, og del den i 4 lige
store kugler.
Rul den første kugle ud i en cirkel på ca. 25 cm.
Smør et godt lag Nutella på.
Læg cirklen på et stykke bagepapir.
Rul den næste kugle ud i samme størrelse, og smør Nutella på
den.
Læg denne cirkel oven på den første som en lagkage.
Gentag og læg den sidste cirkel på som låg.
Klem kanten godt sammen hele vejen rundt, så lagene ikke er
synlige.
Lad dejen efterhæve i 20 min.
Brug en rund udstikker (Ø5 cm – vær kreativ, hvis ikke har
en udstikker) og tryk den ned midt i kagen, så den laver et rundt mærke på
overfladen.
Brug herefter en pizzaskærer eller en skarp kniv til at
skære et lige antal ”lagkage”-stykker ud fra det runde mærke i midten (så
mange, som du kan).
Lav ”stjernetakker”: Tag to stykker, og rul dem hver sin vej
(højre hånd med uret og venstre hånd mod uret, så ”vrangen” kommer ud af
stykkerne).
Tryk ”enderne” sammen under kagen, så de to og to danner en
stjernetak.
Fortsæt med de resterende stykker – to styk ad gangen.
Læg bagepapir i kyllingeholderen, placer kagen deri, og lad
den efterhæve igen i 20 min.
Pensl med æg eller mælk inden bagning.
Ved grillen
Gør grillen klar til indirekte varme.
På en kulgrill skal du bruge det, der svarer til en næsten
fyldt grillstarter klargjorte briketter.
Læg bagestenen midt på risten, og luk låget på grillen.
Lad den nå cirka 200 °C.
Placér bagepladen med stjernen på stenen, og lad den bage
under låg i 12-15 minutter.
Tag stjernen af grillen.
Tips: Nutella kan erstattes med en remonce af smør, brun
farin og kanel (smager som kanelsnegle).
,