Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld burger
❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4 personer
# Ingredienser
125 g champignon
1 gulerod
1 løg
1 courgette
2 spsk solsikkeolie,
plus ekstra til at pensle med
25 g usaltede jordnødder
125 g rasp
1 spsk frisk
persille, hakket
1 tsk gærekstrakt
1 spsk hvedemel
salt og peber
Tilbehør:
4 flade rugboller
sauce tartare (se en god opskrift her)
salatblade
tomatskiver
* Tilberedning
1 Hak svampe,
gulerod, løg og courgette med en skarp kniv og stil dem til side.
Varm olien op på en
tykbundet pande, tilsæt svampene og svits dem under omrøring i 8 min, eller til
al væden er fordampet.
Tag dem op med en
hulske og kom dem over i en stor skål.
2 Kom gulerod, løg,
courgette og jordnødder op i en foodprocessor og blend det meget fint.
Kom grønsagerne op i skålen til svampene og tilsæt rasp, persille og
gærekstrakt.
Krydr med salt og
peber.
Kom lidt mel på
hænderne og form farsen til 4 burgere.
Læg dem på en stor
tallerken, dæk med film og stil dem på køl i mindst 1 time og op til 1 døgn.
3 Varm grillen godt
op.
Pensl svampeburgerne
med solsikkeolie og grill dem i 8-10 min på hver side.
Server alene eller i
de lune boller med sauce tartare, salatblade og tomatskiver.
INFO: Sauce Tartare er en kold sauce af mayonnaise,
æggeblomme og purløg. I moderne madlavning er den dog i almindelighed tilsat
persille, hvidvinseddike, kapers, sennep eller finthakket syltede agurker.
Tartarsauce ligner lys remoulade. Den anvendes gerne til paneret mad eller kylling.