Logo

Chili rellenos med rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chili rellenos med rejer 

 
Fuldstændig fantastisk ret med rejer tilberedt i en lækker blanding af forårsløg, salt, peber og fyldt i chili eller peberfrugter. Server med fx guacamole og ris
4 personer

 
# Ingredienser
4 store, aflange, milde chilipebre, ca. 12 cm eller 4 grønne eller røde peberfrugter
2 forårsløg
2 dl cremefraiche 18%
200-300 g kogte og pillede rejer
1 løg
½, spsk olie
salt og peber

 
* Tilberedning
Varm grillen op. Bemærk at der skal grilles ved både direkte og indirekte varme.
Læg chilipebrene på den smurte rist over direkte varme og luk for grillen.
Grill dem 2-3 min. indtil der dannes små blærer, og de er lidt brændte.
Fjern dem fra varmen og afkøl dem lidt.
Pil det skind af som er nemt at få af.
Skær et snit i midten og fjern frøene forsigtigt, pas på ikke at skære chilierne helt igennem.
Rens og hak forårsløgene fint.
Bland rejer, løg, olie og salt og peber og kom blandingen i chilierne.
Pensl grillristen med lidt olie og læg chilierne med snittet opad på grillen over indirekte varme.
Luk grillen og grill dem 5-6 min og server straks med cremefraiche og fx guacamole og ris.

 

Chili rellenos med rejer 


Chile relleno (spansk udtale: [tʃile reʎeno), bogstaveligt talt "fyldt chile") er en ret i mexicansk køkken, der stammer fra byen Puebla. I Mexico består den af en fyldt, stegt, frisk poblano peber (en stor og mild chili peber opkaldt efter byen Puebla), undertiden erstattet med en Hatch chile, Anaheim, pasilla eller endda jalapeño chili peber. I 1858 blev det beskrevet som en "grøn chili pepper fyldt med hakket kød og belagt med æg".

 
I dagens køkken er det typisk fyldt med smeltet ost, såsom queso Chihuahua eller queso Oaxaca eller med picadillokød lavet af ternet svinekød, rosiner og nødder, krydret med canella; vendt i æg eller simpelthen majsmel og stegt. Selvom det ofte serveres i en tomatsauce, kan saucerne variere. Nogle versioner i Mexico bruger rehydrerede tørre chiles såsom ankos eller pasillas.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.074 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her