Disse burgere kan tilberedes på grillen, men det er en god ide at lægge dem i en grillkurv, så de lettere kan vendes. Giver 6 portioner
# Ingredienser
3 spsk olie
2 fed hakket hvidløg
4 røde chilifrugter uden kerner og hakket fint
40 g kortkornede ris, rå
1 stor gulerod, revet
2 spsk tomatpuré blandet med 2 spsk vand
5½ dl grønsagsfond plus 1-2 spsk
havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
225 g kidneybønner fra dåse, afdryppet
100 g majs
2 spsk hakket koriander
1 stor tomat i skiver
6 boller, ristet let
chilipeber og chutney til servering
* Tilberedning
1 Varm to spsk olie i en stegepande og sauter hvidløg og
chili i 5 min.
Rør risene i og fortsæt med at stege i 3 min, mens der røres
efter behov.
Rør guleroden i.
2 Hæld tomatpuré-blandingen, grønsagsfonden, salt og peber
på stegepanden, bring det i kog, skru ned for varmen og
lad det simre i 20 min eller til risene er kogte.
Rør efter behov og tilsæt mere fond hvis det er nødvendigt.
3 Tilsæt kidneybønner og majs.
Kog i yderligere 5 min eller til blandingen er meget stiv og
kan holde sammen.
Rør koriander i og tag panden af varmen. Lad den køle af.
4 Når blandingen er kold nok til at man kan røre ved den,
formes den med våde hænder til seks store burgere.
Dæk til og stil dem i køleskab i mindst 30 min.
5 Pensl burgerne med olie og grill dem over middel varme i
4-5 min.
Vend dem forsigtigt og steg i yderligere 3-4 min til de er
gennemvarme.
Ved servering lægges burgerne på bollerne og pyntes med
chilichutney.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------