Brug en kuglegrill
eller smoker og briketter eller træ. En gasgrill er et rimeligt alternativ.
Anvend også et stegetermometer; så det bliver lettere at holde styr på, hvornår
lammestegen er klar. Opskriften på denne krydderpasta er til en betydeligt
større mængde kød, men hvis du dividerer mængderne med 15, får du præcis så
meget, som behøves til en lammesteg. Alternativt kan du bruge opskriften på
Texas parfume.
8-10 portioner
#
2 kg frisk udbenet
lammebov med skankben (ca. 3 kg med ben)
bomuldsgarn til
opbinding
Krydderpasta til lam,
se opskrift, eller Texas parfume, se opskrift
røgtræ af kirsebær,
pekan eller æble, der har ligget i blød i vand
alufolie
Chipotle hummus, se opskrift
1. Puds fedt og
hinder på ydersiden af lammestegen af.
Skær også de
fedtdepoter og kirtler, der sidder i lysken, fra.
Krydr kødet ud- og
indvendigt, og rul kødet sammen, så det får sin oprindelige form.
2. Slå garnet rundt
om den ene hånd, og lav et øje.
Læg øjet rundt om
kødet, og stram til.
Gentag med hele
stegen, og afslut ved at binde enderne sammen.
Du kan eventuelt
binde stegen sammen med flere korte stykker, som bindes sammen hver for sig.
3. Lad briketterne
brænde ned, til gløderne er grå.
Luk låget, og lad
spjældet stå åbent i bunden og i låget.
Kontroller varmen,
ca. 125 °C er godt.
Fordel de glødende
briketter i to bunker i hver sin side af grillen.
Læg et par
træstykker på glødebunkerne.
Læg stegen mellem
glødebunkerne, så den tilberedes ved indirekte strålevarme under lukket låg.
Tilbered kødet ved
cirka 125 °C mindst 2½ time.
Tilsæt flere
glødende briketter og røgtræ hvert 45. minut, så temperatur og røg holdes
stabile.
Lammet er klar, når
kødets midtertemperatur er knapt 60 °C.
4. Pak stegen ind i alufolie,
og lad den hvile uden for grillen 10-15 min.
Skær den i skiver,
og anret dem på et fad.
Server med
Chipotle-hummus.
Husk, at
skankstykket er noget af det bedste på sådan en steg, så gem det til dig selv.