Hvis du nogensinde
står for at skulle grille omkring 45 kg udbenet lam, svinekam eller andre hele
kødstykker, rækker denne blanding. Den er udmærket, når du vil fylde udbenet
kød eller flækkede og op bundne kødstykker. Du kan nemt dividere
ingrediensmængderne, så de passer til det, du skal grille.
#
4 dl salt
1½ dl friskkværnet
sort peber
4 dl oregano
1 liter timian
1 liter rosmarin
3 liter ribbet
persille
revet skal af 30
citroner
45 store fed hvidløg
5 dl olie
*
MARINERING TRIN FOR
TRIN
1. Blend alle
ingredienser i en foodprocessor med skarp kniv, eller brug en stavblender.
2. Mariner
småstykker kød, tynde skiver eller portionsstykker.
3. Læg det
marinerede i en frysepose, pres luften ud, og luk til.
4. Mariner et par
timer eller mere.
5. Tør marinaden
grundigt af, når det er tid til at grille. Gem marinaden.
6. Grill på den ene
side, og pensl eller dryp derefter marinaden på, og grill igen.
Gentag, til
marinaden er brugt eller til alt er perfekt grillet.
7. Opbevar marinaden
i køleskab.