Gauchosteak er i
dette tilfælde de noget oversete mavemuskler, der sælges som flanksteak og flapsteg.
Kød med grove fibre og en dejlig, kraftig smag. I USA kaldes det for skirt
steak og indgår blandt andet i fajitas. Den hedder entraña på spansk og bavette
på fransk. Det kan være nødvendigt at spørge hos en god slagter eller
gårdbutik, hvis du vil have den ægte vare. Brug en åben grill og kul eller en
gasgrill. 4 portioner
#
800 g flap- eller flanksteak,
uden fedt og hinder, alternativt kan du evt. bruge entrecôte.
Flanksteak-marinade,
se opskrift
stort hoved
romainesalat eller icebergsalat
Chimichurri, se opskrift
Kartoffelsalat med
agurk, se opskrift
*
1. Lav marinaden, og
lad kødet marinere i mindst 2 timer.
Gør chimichurri og
kartoffelsalaten klar imens.
2. Skær kødet i fire
stykker.
Lad kullene brænde
ned, til gløderne er grå.
Kontroller varmen,
der skal være meget stærk.
Grill kødet i ca. 3
min. på hver side over direkte varme.
Tag kødet af, pak
det ind i alufolie, og lad det hvile i 5 min. før serveringen.
Læg kødet på en bund
af romainesalat.
Server det med kartoffelsalat
og chimichurri.
TIPS: Som alternativ:
Kartoffelsalat grillet med bacon vinaigrette