Logo

Ketchup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ketchup

 

Vi gør dig til et grill-geni. Vi har de bedste dip, mayo, saucer, marinader, glaseringer, salsaer, rubs og opskrifter. I midten af billedet. Tjek det selv ud her

 

Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 40 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Meget let. Grilltemperatur: 185 °C

 

# Ingredienser

2 gulerødder

1 løg

3 fed hvidløg

½ frisk rød chili

1 dl smagsneutral olie til stegning

1 tsk spidskommen

1 tsk stødt koriander

5 spsk honning

3 dl eddike

2 laurbærblade

1 spsk paprika

8 spsk tomatpuré

500 g flåede tomater

salt

*

 

I køkkenet

Skræl gulerødder, løg og hvidløg, og skyl chilien.

Skær det hele i grove stykker.

 

Ved grillen

Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 185 °C.

Sæt en wok på grillristen, så den bliver varm.

Tilsæt olie til stegning samt spidskommen og koriander.

Lad det stege i 2 minutter.

Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg og chili.

Lad det stege i yderligere 3-4 minutter, og tilsæt derefter honning.

Lad blandingen koge op, og tilsæt derefter eddiken.

Kog blandingen ind til det halve.

Tilsæt resten af ingredienserne, og lad blandingen simre over indirekte varme i 25-30 minutter.

Blend nu massen, så den får en jævn konsistens, og sæt derefter ketchuppen i køleskabet.

Krydr med salt, når ketchuppen er afkølet.

 

Tips: Ketchuppen kan holde sig i lang tid i køleskabet, hvis du skolder beholderen forinden og aldrig stikker fingre eller andet urent ned i ketchuppen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.671 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om Rigsfællesskabet?
Effektiv reklame - klik her