Denne sauce stammer
fra de kanariske øer og er mest almindelig i sin grønne variant, Mojo Verde, som
serveres med den faste følgesvend papas arrugadas (små saltkogte kartofler med
citron). Vil du have en ekstra stærk sauce, så beholder du frø og frøstole i
chilierne, hvis ikke, så kasser dem.
4-6 portioner
#
4 spsk røde jalapeño
fra dåse eller 4 røde middelstærke chilier
4 store fed hvidløg
1 tsk stødt
spidskommen
½ dl hakket persille
1 spsk hakket, frisk
koriander
2 spsk olie
2 spsk sherry- eller
rødvinseddike
¼ tsk salt
1 dl koldt vand
*
Hak alle
ingredienser bortset fra vandet sammen i en foodprocessor med skarp kniv, eller
brug en stavblender.
Spæd til med vand,
til saucen har en jævn og letløbende konsistens.
Saucen kan holde
nogle uger på flaske i køleskab.