Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld burger
❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4 personer
# Ingredienser
2 æbler
450 g andebryst,
uden skind og friskhakket
3 spsk blommesauce
fra glas
6 forårsløg, fintsnittede
2 fed hvidløg,
knuste
1-1½ tsk tørrede
chiliflager
50 g tørrede tranebær
1 spsk solsikkeolie
1 spsk smør
2-3 tsk rørsukker
Frugtrelish:
1½ dl engelsk
æblesauce eller hjemmelavet æblemos
salt og peber
* Tilberedning
1 Skræl det ene af
æblerne, fjern kernehuset og riv det.
Kom det op i en skål
sammen med andekødet, l spsk af blommesaucen, forårsløg, hvidløg, ½-1 tsk
chili, halvdelen af tranebærrene samt salt og peber efter behag.
Ælt det godt sammen
og form farsen til 4 lige store burgere.
Dæk med film og stil
dem på køl i 1 time.
2 Varm grillen godt
op.
Pensl burgerne let
med olie og grill dem i 3-4 min på hver side, eller til de er stegt, sådan som du
bedst kan lide dem.
Hold dem varme.
3 Skræl det sidste
æble, fjern kernehuset og skær det i skiver.
Smelt smørret på en
pande, tilsæt æble, drys med sukker og steg i 3-4 min, eller til æblet er en
smule mørt og karamelliseret.
Tag panden af
varmen.
4 Relish: varm
æblesaucen/-mosen igennem sammen med resten af chilien, tranebærrene og
blommesaucen i 3 min under omrøring og krydr med salt og peber.
Server den sammen
med "andeburgerne", de stegte æbler og evt. en grov rodfrugtmos.