Den ultimative opskrift på braiserede svinekæber i mørk øl.
Smagfuld simremad til gæster. Udviklet og gennemtestet af professionelle kokke
på grillABC
Personer: 5. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 75 min.
Grillmetode: Direkte/Indirekte. Sværhedsgrad: Middel Grilltemperatur: 250 °C.
Kernetemperatur: 85 °C. Udstyr: Støbejernsgryde
# Ingredienser
10 svinekæber (2 pr. person)
1 øl (33cl), Bock
1 dl vand
1 bouillonterning, okse
¼ bundt timian
2 solo hvidløg
2 gulerødder
2 banan-skalotteløg
1 porre
2 portobello svampe
1 dl bær/rabarber
2 spsk neutral olie
lidt rub
salt og peber
Rub:
2 spsk Santa Maria peberblanding
1 spsk løgpulver
½ spsk hvidløgspulver
½ spsk spidskommen
1 spsk paprika
1 spsk salt
*
I køkkenet:
Puds svinekæberne fri for sener (valgfrit).
Skær grønsagerne i mindre stykker, og find de øvrige
ingredienser frem.
Drys rub på svinekæberne.
Ved grillen:
Klargør grillen til direkte, høj varme.
Sæt stegegryden på grillristen, og lad den varme op i ca. 5
min.
Hæld olie i gryden, og svits kæberne.
Tag dem op, og lad dem hvile et øjeblik på grillristen.
Rist grønsagerne af i gryden, og tilsæt herefter svinekæber, vand, øl og
bouillon.
Klargør nu grillen til indirekte, høj varme
(bruger du kulgrill, skal du flytte kulbakkerne fra hinanden
og ud mod hver side af grillen).
Tilføj timian og frugt/bær til grydens indhold, og læg låget
på.
Lad retten koge i ca. 60 min.
Smag til med salt og peber.