Logo

Naanbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Naanbrød


En nem opskrift på hurtige naanbrød. Naanbrød plejer at tage lidt tid at bage selv, men med den her opskrift tager det 10 minutter.

 

Personer: 4. Forberedelse: 60 min. Tilberedning: 10 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 250 °C. Udstyr: Pizzasten til grillen

 

# Ingredienser

10 g gær

1 dl lunken vand

1 tsk sukker

2 spsk yoghurt naturel

1 tsk salt

1 æg

250-300 g hvede- eller speltmel

50 g smeltet smør

 

Til pensling:

smeltet smør

1-2 fed hvidløg
2 tsk nigellafrø ( forsigtigt, de er stærke)

*

I køkkenet

Lun vandet, og udrør gæren deri.

Tilsæt sukker, yoghurt, sammenpisket æg og salt, og rør det godt sammen.

Tilsæt skiftevis mel og smeltet smør, til dejen bliver fast.

Drys mel på bordet, og ælt dejen i ca. 10 minutter.

Dæk dejen med et fugtigt klæde, og stil den til hævning i 30 min. et lunt sted.

Rul dejen til fire små kugler, og lad dem efterhæve i ca. 10 min.

Kom mel på fingrene, og tryk dejkuglerne ud til aflange, flade brød. 

Hak hvidløget fint.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte, høj varme.

Læg pizzastenen på grillen, og lad stenen varme godt op.

Bag brødene på bagepapir i grillen (ved 250 °C) i 5-7 minutter, til de er gyldne.

Tag naanbrødene af, og pensl dem igen med smeltet smør og hvidløg.

Drys med lidt nigellafrø.

 

Tips: Naanbrødene kan også tilberedes på grillens pizzaovn hvis du har sådan en ved høj temperatur.

Server brødet til indiske retter såsom Tikka Masala.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.783 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her