Mazarin med vaniljeskum og bær er den oplagte dessert, når
du får gæster ... snyd ikke dig selv for denne lækre opskrift på mazarinkage
med sommerens bedste bær
Personer: 12. Forberedelse: 15 min + hviletid. Tilberedning:
40 min. Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 160 °C. Udstyr: Stegt
flæsk-holder
# Ingredienser
150 g hvedemel
50 g flormelis
175 g blødt smør
1 æg
250 g blødt smør
250 g revet marcipan
250 g sukker
160 g hvedemel
150 g pasteuriseret hele æg
friske bær
*
I køkkenet
Bund:
Bland hvedemel og flormelis, og smuldr smørret i.
Saml melblandingen med ægget, og rør det hurtigt sammen.
Lad dejen hvile i 30 min. i køleskabet.
Læg dejen imellem to stykker bagepapir, og rul den ud til
den er 1 cm i tykkelsen og passer til formen.
Læg den udrullede tærtedej ned i bunden, som følger med
Stegt flæsk-holderen.
Fyld:
Rør smør og sukker sammen, og tilsæt marcipan.
Rør det hele til en ensartet dej.
Tilsæt æggene lidt ad gangen.
Tilsæt mel, og rør dejen glat.
Hæld dejen ud i tærtebunden.
Sørg for at hele bunden er dækket.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte middelhøj varme.
Bag tærten i ca. 30-40 min., til mazarindejen er fast.
Prik i dejen med en lille nål eller kniv for at teste, om
den er færdigbagt.
Hænger dejen fast, skal kagen bage 5-10 min. mere.
Tips: Pynt med friske bær, eller tilsæt friske bær til
dejen. Tryk dem forsigtigt ned i kagen før bagning.