Tikka masala er en sauce af indisk/pakistansk eller skotsk
oprindelse. Saucen består af flere krydderier, bl.a. garam masala og tomat og fløde.
Er mest kendt med kylling.
# Ingredienser
smør eller kokosolie
1 løg finthakket
2 spsk frisk ingefær revet
3 fed hvidløg finthakket
2 spsk garam masala (se
opskrift nedenfor)
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk gurkemeje
400 g hakkede tomater
3 spsk koncentreret tomatpuré
3 dl vand
2½ dl fløde
salt og friskkværnet peber
* Tilberedning
Opvarm smør eller kokosolie
i en gryde og svits løg, ingefær og
hvidløg heri, til de er
klare i farven.
Tilsæt krydderierne og
lad stege med i et minuts tid.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré,
vand og fløde på og kog op
Lad det simre i ca. 15
min.
Smag til med salt og peber.
Garam masala krydderi
# Ingredienser
2 spsk stødt spidskommen
3 spsk stødt koriander
2 spsk stødt kardemomme
4 tsk friskkværnet peber
2 tsk stødte nelliker
2 tsk kanel
1 tsk stødt muskatnød
1 tsk chiliflager valgfrit
2 tsk gurkemeje
* Tilberedning
Bland det hele sammen i en skål og hæld på et tætsluttende glas.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk