Mostarda er et
italiensk tilbehør af frugt, smagt til med sennep. Italienernes svar på
chutney. Mostarda er vældig godt til grillet kød, ikke mindst svinekød. Det er
også et populært tilbehør til ost.
Giver ca. 1 liter
#
2½ dl vand
¾ dl Colman's
sennepspulver
1½ dl æbleeddike
1 dl farin
3 spsk frisk
ingefær, hakket fint
½ dl rosiner
1½ dl tørrede
abrikoser, skåret i små tern
1 dl tørret mango,
skåret i små tern
1 dl tørrede figner,
i små tern
salt og friskkværnet
sort peber
*
1. Pisk
sennepspulveret ud i vandet, og stil til side.
2. Lad æbleeddike,
sukker og ingefær småkoge i en tykbundet gryde, til det næsten har fået
sirupskonsistens, det tager ca. 10 min.
3. Rør
sennepsblandingen og den tørrede frugt i gryden.
Lad det småkoge
15-20 min. mere, eller til mostardaen er tyknet.
Smag til med salt og
peber.
Mostardaen kan holde
sig flere uger i køleskab.