Logo

Saucer til grillretter - 7 rigtig gode

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Saucer til grillretter - 7 rigtig gode 

 
Hvid barbecue-sauce, Rød barbecue-sauce, Oliven-mayonnaise, Peberrodssauce, Mandel-hvidløgssmør, Tomatillo-salsa, Jordnøddesauce, Kølig grøn chilisauce
Få alle opskrifter lige her.

 

 

Hvid barbecue-sauce

Til 4-6 personer
 
# Ingredienser
1 stort løg, pillet
2 mellemstore fed hvidløg, pillet
4 spsk smør
1¼ dl tør hvidvin
2½ dl salatmayonnaise
1 lille håndfuld grofthakkede estragonblade
4 spsk æbleeddike (5 % syreindhold)
2 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk dijonsennep
1 spsk sukker
¼ tsk middelstærk chilisauce
1 tsk groft havsalt
1 tsk groft kværnet sort peber
 
* Tilberedning
Hak løg og hvidløg meget fint.
Smelt smørret i en lille gryde ved middel varme og sauter
løgblandingen ved lejlighedsvis omrøring i 2-3 min.
Hæld hvidvin på og lad vinen koge ind til det halve i
løbet af 2-3 min, rør rundt af og til.
Tag gryden af varmen, lad indholdet svale af i 5 min og
rør så de resterende ingredienser i.
Saucen skal ende med at have en lidt fast konsistens.
Smag til og krydr efter behov.
Stil saucen tildækket på køl i 1 time før servering.
Saucen kan holde sig i op til 2 uger i køleskab.
Til toppen

 

Rød barbecue-sauce

Til 4 personer
 
# Ingredienser
1,85 dl æblesaft
1¼ dl ketchup
3 spsk æbleeddike
2 tsk sojasauce
1 tsk worcestersauce
1 tsk mørk sirup
¼ tsk stødt chili
¼ tsk hvidløgsgranulat
¼ tsk friskkværnet sort peber
 
* Tilberedning
Bland ingredienserne i en lille gryde og lad saucen småkage
et par min ved middel varme.
Til toppen

 

Oliven-mayonnaise

Til 4 personer
 
# Ingredienser
1¼ dl mayonnaise
2 spsk mørk oliventapenade
1 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk finthakkede friske rosmarinblade
¼ tsk friskkværnet sort peber
 
* Tilberedning
Rør ingredienserne til en jævn konsistens i en skål.
Stil saucen tildækket på køl i 30 min før servering.
Til toppen

 

Peberrodssauce

Til 4 personer
 
# Ingredienser
200 g cremefraiche (18 %)
2 spsk revet peberrod
2 spsk finthakket bredbladet persille
2 tsk dijonsennep
2 tsk worcestersauce
¼ tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet sort peber
 
* Tilberedning
Bland ingredienserne godt i en skål.
Stil saucen tildækket på køl i 30 min.
Til toppen

 

Mandel-hvidløgssmør

Til 4 personer
 
# Ingredienser
3-4 spsk hele, smuttede mandler
3 store fed hvidløg, pillet
3 spsk blødt smør
1 spsk finthakkede dildduske
½ tsk groft havsalt
JORDNØDDESAUCE
¼ tsk friskkværnet sort peber
 
* Tilberedning
Rist de hele mandler og hvidløgsfed på en tør pande over
middel varme i 4-6 min, til de har fået mørkebrune pletter;
rør rundt af og til imens.
Tag dem af panden og dem køle lidt af.
Hak dem derefter meget fint på et skærebræt (eller brug en foodprocessor).
Bland mandlerne med de øvrige ingredienser i en lille skål, og
mos det hele godt med bagsiden af en gaffel.
Stil smørret tildækket i køleskab i mindst 1 time før servering.
Til toppen


Saucer til grillretter - 7 rigtig gode 

Tomatillo-salsa

Til 4-6 personer
 
# Ingredienser
1 mellemstort løg, pillet og skåret i 1 cm tykke skiver
rapsolie
10 mellemstore tomatillos (ca. 250 g), stilkene fjernet, vaskede
1 lille jalapeño-chili, stilken fjernet
1 håndfuld friske korianderblade og spæde stilke
1 mellemstort fed hvidløg, pillet
½ tsk rørsukker
½ tsk groft havsalt
 
* Tilberedning
Forbered en to-zone-grill til høj varme (se anvisning).
Pensl løgskiverne tyndt med olie på begge sider.
Rens grillristen digt.
Grill løg, tomatillos og chili over direkte høj varme
under lukket låg i 5-8 min, indtil de er smukt brunede.
Vend dem evt. 1-2 gange undervejs, og flyt dem på risten,
så de bliver tilberedt jævnt.
Tomatilloerne skal ende med at være helt bløde.
Tag det af grillen, og blend det i foodprocessoren sammen
med de øvrige ingredienser til en salsa, der er så glat som
muligt. Smag salsaen til, og hæld den i en serveringsskål.
Til toppen

 

Jordnøddesauce

Til 4 personer
 
# Ingredienser
125 g jordnøddesmør
8 spsk kokosmælk
2 spsk friskpresset limesaft
2 tsk stærk hvidløgs-chilisauce
2 tsk fiskesauce
 
* Tilberedning
Bland ingredienserne til saucen sammen i en lille gryde og
varm det op på komfuret ved lav varme i 3-5 min.
Rør rundt af og til med et piskeris, til det bliver en jævn sauce.
Saucen må ikke koge!
Rør 1-2 spsk vand i, hvis saucen bliver for tyk.
Til toppen

 

Kølig grøn chilisauce

Til 4 personer
 
# Ingredienser
3 lange, kødfulde, milde chilier (helst anaheim)
3 forårsløg, befriet for roden, hakket
1 lille håndfuld korianderblade og spæde stilke
1 lille fed hvidløg, pillet
125 g cremefraiche (18 %)
1¼ dl mayonnaise
saft og fintrevet skal af 1 økologisk citron
¼ tsk groft havsalt
 
* Tilberedning
Forbered en to-zone-grill til høj varme (se anvisning).
Rist chilierne over direkte høj varme og åbent låg i 3-5 min,
og vend dem ofte, til skindet er boblet op og forkullet
over det hele. Tag chilierne af grillen og lad dem køle af.
Skær stilkene af og flå det forkullede skind af chilierne.
Hak frugtkødet groft og kør det til en jævn pasta i en
foodprocessor sammen med forårsløg, koriandergrønt og hvidløg.
Skrab siderne og bland det, der sidder fast, ned i massen igen.
Tilføj de øvrige ingredienser og bland videre i 1-2 min,
til saucen bliver jævn.
Rør lidt vand i, hvis den bliver for tyk.
Smag saucen til og stil den tildækket og køligt 30 min før servering.
Til toppen
 
INFO: Tomatillo, også kendt som den mexicanske tomat, er en plante af natskyggefamilien, der bærer små, sfæriske og grønne eller grøn-lilla frugter af samme navn. Tomatillos stammer fra Mexico og blev dyrket i den præcolumbianske æra.
Til toppen
 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.308 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her