Guacamole er godt
til alt grillet. Askorbinsyre (E 300), bedre kendt som C-vitamin, indgår i
opskriften, fordi avocadoens grønne farve så holder meget bedre. Det er
praktisk, især hvis du laver så meget, at der bliver noget tilovers.
4 portioner
# Ingredienser
2 avocadoer, kødet i
små tern
½ rødløg, hakket meget
fint
½ lime, saft af
1 fed hvidløg,
presset
1 lille tomat,
hakket fint
1 nip koriander
1 nip askorbinsyre
salt
* Tilberedning
Bland alle
ingredienserne til guacamolen, og smag til med salt.
Lad den stå koldt
indtil servering.
Tips: camole er en traditionel mexicansk dip eller sauce,
som består af moset avocado og havsalt. Navnet guacamole stammer fra Nahuatl:
Ahuacamolli, der er dannet ud fra ordene Ahuacatl (= "avocado") +
molli (= "salsa"). Moderne varianter indeholder ofte hakkede rødløg,
hvidløg og tomat, koriander, og limesaft.