Denne traditionelle japanske marinade er populær og nem at
lave. Basisingrediensen er soyasauce, der giver en sød og karamelliserende
smag. I Japan bliver marinaden mest brugt til fisk, men den er perfekt til alt
slags kød.
# Ingredienser:
2 ½ dl soyasauce
2 ½ dl japansk madlavningsvin
¾ dl rørsukker
1 fed mast hvidløg
1 stykke frisk ingefær
1 spsk. honning
½ tsk. wasabipulver eller ¼ tsk. wasabipasta (kan udlades,
hvis du ikke ønsker den for stærk)
*
Bring alle ingredienser i kog og lad det koge et par
minutter til det får en sirup-agtig konsistens.
Tag marinaden af varmen og fjern hvidløg og ingefær.
Lad marinaden køle af.
Tilsæt ønsket kød til ¾ af marinaden i 20 minutter.
Når kødet skal grilles, varmes den sidste del af marinaden
og pensles på kødet.