Den aromatiske
thaismag passer fint tilfisk og skaldyr, svineog lammekød samt kylling.
Marinaden rækker til godt 1 kg.
#
2 spsk farin eller
mørkt muscovadosukker
2 spsk sambal oelek
2 fed hvidløg
1 stykke frisk
ingefær (ca. 4 cm)
½ dl hakket frisk
koriander
½ dl hakket frisk
thaibasilikum
1 forårsløg
2 store limefrugter,
revet skal og saft af
1 dåse (ca. 4 dl)
kokosmælk
½ dl almindelig
ristet sesamolie (ikke koldpresset)
2 spsk thai
fiskesauce (ravfarvet klar sauce af saltet og gæret fisk).
Brug soya som en
slags alternativ.
*
MARINERING TRIN FOR
TRIN
1. Blend alle
ingredienser i en foodprocessor med skarp kniv, eller brug en stavblender.
Marinaden skal være
så jævn som muligt.
2. Mariner
småstykker, tynde skiver eller portionsstykker.
3. Læg det
marinerede i en frysepose, pres luften ud, og luk til.
4. Mariner et par
timer eller mere.
5. Tør marinaden
grundigt af, når det er tid til at grille. Gem marinaden.
6. Grill på den ene
side, og pensl eller dryp derefter marinaden på, og grill igen.
Gentag, til
marinaden er brugt eller til alt er perfekt grillet.
7. Opbevar marinaden
i køleskab.