Logo

Thai kokosmarinade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Thai kokosmarinade

 

Den aromatiske thaismag passer fint tilfisk og skaldyr, svineog lammekød samt kylling. Marinaden rækker til godt 1 kg.

#

2 spsk farin eller mørkt muscovadosukker

2 spsk sambal oelek

2 fed hvidløg

1 stykke frisk ingefær (ca. 4 cm)

½ dl hakket frisk koriander

½ dl hakket frisk thaibasilikum

1 forårsløg

2 store limefrugter, revet skal og saft af

1 dåse (ca. 4 dl) kokosmælk

½ dl almindelig ristet sesamolie (ikke koldpresset)

2 spsk thai fiskesauce (ravfarvet klar sauce af saltet og gæret fisk).

Brug soya som en slags alternativ.

*

MARINERING TRIN FOR TRIN

1. Blend alle ingredienser i en foodprocessor med skarp kniv, eller brug en stavblender.

Marinaden skal være så jævn som muligt.

2. Mariner småstykker, tynde skiver eller portionsstykker.

3. Læg det marinerede i en frysepose, pres luften ud, og luk til.

4. Mariner et par timer eller mere.

5. Tør marinaden grundigt af, når det er tid til at grille. Gem marinaden.

6. Grill på den ene side, og pensl eller dryp derefter marinaden på, og grill igen.

Gentag, til marinaden er brugt eller til alt er perfekt grillet.

7. Opbevar marinaden i køleskab.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.769 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her