Hjemmelavet teriyaki marinade eller sauce til for eksempel
til teriyaki kylling: Vi kender mest teriyaki som en sauce fra det danske
køkken, men ...
# Ingredienser
2 dl dl kinesisk soja
2 dl mirin (sød Japansk risvin) evt alm hvid eller vand
1½ dl rørsukker
1 spsk ingefær, finthakket/revet
1-2 fed hvidløg, presset
1 tsk maizenamel
2 spsk vand
*
Hæld soja, vand, sukker, revet ingefær og presset hvidløg i
en gryde, og kog det sammen ved middel/høj varme.
Lad saucen boble i ca. 3 min.
Bland maizenamel med 2 spsk vand, og jævn saucen. Stil den
til afkøling.
INFO:
Hjemmelavet teriyaki marinade eller sauce til for eksempel
til teriyaki kylling: Vi kender mest teriyaki som en sauce, men teriyaki er egentlig
en tilberedningsmetode. Denne opskrift er dog på teriyaki marinade eller mere
korrekt teriyaki glace, som overhældes ingredienser. Opskrift giver en mere
tykflydende end den købte version. Den er god til teriyaki laks eller teriyaki
kylling.
Teriyaki er en forholdsvis ny ingrediens i det danske
køkken, men har eksisteret i mange år i det amerikanske, sandsynligvis grundet
deres mere etniske samfund. Teriyaki kan bruges som marinade eller som sauce,
men da den indeholder meget sukker, skal den – ligesom barbecue dressing –
tilsættes i slutningen af tilberedningen for at undgå brankning.
Teriyaki kan lige så godt bruges til fusionsmad som laks i
teriyaki med kartofler som til at smage kinesiske nudler til.
Teriyaki og Unagi (ål på japansk) sauce minder meget om
hinanden. Fjerner du hvidløget og ingefæren i ovenstående, har du opskriften på
en Unagi sauce