Adobo er spansk for
sauce, krydderi eller marinade. Denne passer både til kød, fed fisk og fjerkræ
samt rodfrugter, som skal tilberedes ved indirekte strålevarme eller i folie.
#
1 spsk olie
4 fed hvidløg,
pressede
3 spsk stødt ancho
(chili med kraftig smag, prøv fx den fra Santa Maria)
2 spsk æbleeddike
2 spsk koldt vand
1 spsk oregano
½ tsk sukker
1 tsk salt
*
MARINERING TRIN FOR
TRIN
1. Byg marinaden op
af komponenterne syrlig væske, vand, salt, krydderier og lidt olie.
2. Mariner
småstykker, tynde skiver eller portionsstykker.
3. Læg det
marinerede i en frysepose, pres luften ud, og luk til.
Mariner et par timer
eller mere.
Tør marinaden
grundigt af, når det er tid til at grille. Gem marinaden.
6. Grill på den ene
side, og pensl eller dryp derefter marinaden på, og grill igen.
Gentag, til
marinaden er brugt eller til alt er perfekt grillet.
Opbevar den i
køleskab.