Her er en lækker opskrift til dig, der elsker at grille -
eller ønsker at gøre det endnu mere; Ristet torsk med maste kartofler og bacon.
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 40 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr:
Støbejernsrist, støbejernspande.
# Ingredienser
Torsk:
800 g torskefilet
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
saft af 1 citron
Maste kartofler:
700 g kartofler
1 lille bdt dild
3 lille bdt purløg
4 spsk smør eller olie
salt og friskkværnet peber
Pynt: 200 g bacon
I køkkenet
Torsk: Skær fisken i fire stykker á 200 gram, og smør dem
med olie på skindsiden.
Krydr med salt og peber.
Skær bacon i tern.
Maste kartofler: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i
letsaltet vand.
Mas de kogte kartofler let med en gaffel i en skål.
Hak dild og purløg fint.
Rør kartoflerne sammen med dild, purløg og smør, og krydr
med salt og peber.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte, høj varme.
Sæt panden på risten, og lad panden varme godt op.
Rist bacon sprødt, og læg det på fedtsugende papir.
Tag panden af, og klargør grillen til indirekte, høj varme.
Læg derefter en støbejernsrist på og smør lidt olie på.
Læg fisken med skindsiden nedad på risten, og pres
citronsaft henover.
Grill fisken i ca. 8 min.
Anret fisken med maste kartofler, som er drysset med grillet
bacon.
Tips: Når kartoflerne mases og krydres med urter og smør,
optager de masser af smag og bliver på én gang både bløde og sprøde.