Få opskriften på saftig røget torsk serveret med grillet citroncreme,
sprøde havregrynsflager og pyntet med ærteskud, mynte og sprøde salater... Fisk
på en halv time
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. + 2 timer til marinering.
Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Middel.
Grilltemperatur: 180 °C.
Udstyr: Grillbakke, æbleflis til rygning, gryde, stavblender,
bageplade
# Ingredienser
Torsk:
300 g torsk
1 spsk sukker
1 spsk salt
Sprød havregrød
1 dl fine havregryn
2-3 dl vand
salt og peber
Citroncreme:
2 citroner
2 æggeblommer
2-3 spsk honning
salt og peber
½ dl neutral olie
*
I køkkenet
Torsk:
Drys torskestykkerne med lidt sukker og salt, og
"mariner" dem i mindst 2 timer på køl.
Læg stykkerne på en grillbakke.
Sprød havregrød:
Kog havregryn og vand op, og smag til med salt og peber.
Blend grøden med en stavblender, til den er jævn og lind.
Smør massen ud på en bageplade med bagepapir i et tyndt lag.
Citroncreme:
Skrab frugtkødet ud af de grillede citroner, sigt og gem
saften.
Blend citronsaft, æggeblommer og honning, og tilsæt olie
lidt ad gangen, til cremen bliver tyk og jævn.
Smag til med salt og peber.
Ved grillen
Torsk:
Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme.
Læg en håndfuld rygeflis på risten direkte over briketter
eller brænderrør.
Læg torsken på grillen, når røgen begynder at udvikle sig.
Ryg torsken i ca. 12-15 minutter.
Havregrød:
Klargør grillen til indirekte, lav varme.
Sæt bagepladen på risten, og bag havregrøden ved ca. 120 °C
i ca. 8-10 min, til den er sprød.
Bræk den sprøde grød i flager, der passer til anretningen.
Citroncreme:
Halver citronerne, og grill dem på frugtkødssiden, til de
bliver mørkebrune.
Tips: Anret torsken med havregrødsflager og citroncreme, og
pynt evt. med ærteskud, mynte og sprøde salater.
Tilbered evt. marinade, havregrødsflager og citroncreme
dagen før.