Grillet laks med mangosalsa med rødløg, passionsfrugter
basilikum og limesaft, kogte ris. Lækker og sommerlig grillmenu. Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4 Personer. En af familiens livretter
# Ingredienser
4 laksesteaks a 175 g
fintrevet skal og saft af 1 lime eller en ½ citron
salt og peber
Salsa:
1 stor mango, skrællet, udstenet og i tern
1 rødløg, finthakket
2 passionsfrugter
2 kviste frisk basilikum
2 spsk limesaft
salt
* Tilberedning
I køkkenet
Skyl laksesteakene i rindende koldt vand, dup dem tørre med
køkkenrulle og læg dem på et stort, fladt fad (ikke metal).
Drys med lime- eller citronskal og hæld lime- eller
citronsaften over dem.
Krydr med salt og peber, dæk dem til og lad dem stå og
trække, mens salsaen tilberedes.
Kom mango og løg i en skål.
Flæk passionsfrugterne og skrab kerner og saft ud med en
teske.
Kom dem med ned i skålen.
Pluk bladene af basilikumkvistene og snit dem fint.
Kom dem i salsaen sammen med limesaften.
Krydr med salt og rør det godt sammen.
Dæk med husholdningsfilm og stil det til side.
Ved grillen
Varm grillen godt op.
Grill laksesteakene på grillristen i 3-4 min på hver side
ved jævn-stærk varme.
Server straks med salsaen og kogte ris til.