Sådan grilles en hel kylling ved inddirekte varme på
havegrillen bedst. Kylling på grill giver en saftig kylling med dejlig grillsmag og
sprødt skind.
Forberedelsestid 10
min. Tid i saltlage 1½-2 timer. Grilltid 1¼-1½ timer. Til 2-4 personer
# Ingredienser
1 kødfuld grydeklar
kylling, ca. 2 kg
4 spsk groft
havsalt, plus ½ tsk
1½ spsk smør,
smeltet
½ tsk friskkværnet
sort peber
1 stor håndfuld
egeflis, blødt op i min. 30 min.
* Tilberedning
1. Vend
vingespidserne om på ryggen.
Drys kyllingen
indvendigt og udvendigt med de 4 spsk salt –
kyllingen skal være
som dækket af et fint snelag.
Pak kyllingen ind i
plastfolie og stil den 1½-2 timer i køleskab.
2 Skyl kyllingen
indvendigt og udvendigt i rindende koldt vand
og dup den tør med
køkkenrulle.
Pensl kyllingen
udvendigt med smeltet smør og
krydr den med peber
og ½ tsk salt.
Kyllingen skal ikke
opbindes.
Lad kyllingen stå og
få stuetemperatur i 20-30 min.
3. Forbered en
to-zone-grill til middel varme (se anvisning).
4 Dryp træspånerne
af og drys dem på kullene.
Rens grillristen
grundigt.
Når spånerne
begynder at ryge, lægges kyllingen med brystsiden
opad over indirekte
middel varme, så lårene vender mod gløderne.
Luk låget og grill
kyllingen, til den efter 1¼-1½ time har en kerne-
temperatur på 82 °C,
når man stikker i den tykkeste del af overlåret
(men sørg for ikke
at ramme knoglen med termometeret).
Drej kyllingen
undervejs, så den bliver jævnt brun og mør.
For at bevare varmen
skal der efter hver 30-45 min lægges 10-12
friske briketter på
(eller en tilsvarende mængde kulstykker).
5. Tag den færdige
kylling af grillen og lad den hvile i 10 min.
Skær kyllingen ud i
portioner eller server den fx som en sandwich
som på billedet til øverst.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk