Opskriften på en lækker grillmiddag med grillstegt kylling er
ligetil! Se opskrifterne og bliv inspireret. Find en dejlig opskrift med citron
her:
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1 time og
50 min. Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 240 °C.
Kernetemperatur: 75 °C.
Udstyr: Stavblender, digitalt stegetermometer, rotisseri.
# Ingredienser
1 kylling á ca. 1500 g
2 økologiske citroner
salt og peber
Hvidløgsolie:
1 dl vegetabilsk olie
10 kviste timian
3 fed hvidløg
skal af 1 citron
*
I køkkenet
Blend olie, hvidløg, blade af timiankviste og skal af 1
citron.
Rens kyllingen, og fyld den med citroner skåret i kvarte.
Luk evt. med en kødnål.
Pensl kyllingen med hvidløgsolien, og krydr med salt og
peber.
Sæt kyllingen på rotisserispiddet.
Ved grillen
Fyld grillstarteren halvt op med briketter, og klargør grillen
til indirekte, høj varme, 240-250 °C.
Placer en alubakke mellem briketterne til opsamling af fedt
og kødsaft.
Sæt spiddet med kyllingen i rotisserimotoren, og lad den
snurre i ca. 70 min.
Tag kyllingen af, når kernetemperaturen er 73 °C.
Lad kyllingen hvile i ca. 15 min., inden den skæres ud.
Kernetemperaturen stiger et par grader, mens kyllingen
hviler.