Krydderblandingen jerk stammer fra den oprindelige
befolkning på Jamaica, arawak-indianerne, og er i dag en trend i det caribiske
køkken.
Til 4 Personer.
# Ingredienser
2 parterede kyllinger
6 forårsløg, groftsnittede
1-2 scotch bonnet-chilier, uden kerner
1 fed hvidløg
5 cm ingefær, skrællet og grofthakket
½ tsk tørret timian
½ tsk paprika
¼ tsk stødt allehånde
et nip stødt kanel
et nip stødt nellike
4 spsk hvidvinseddike
3 spsk lys soja
peber
Tilbehør: 12 hele grillede milde grønne chilier
*
I køkkenet
Skyl den parterede kylling og dup den tør i køkkenrulle.
Læg stykkerne i et fladbundet fad.
Kom forårsløg. chili, hvidløg, ingefær, timian, paprika,
allehånde, kanel, nellike, vineddike, soja og peber efter behag i en foodprocessor
og blend det til en glat pasta.
Fordel pastaen over kyllingen og vend det godt sammen, så
kyllingestykkerne er smurt ind i marinaden overalt.
Dæk med film, stil kyllingen på køl og lad den marinere i op
til l døgn.
Ved grillen
Varm grillen godt op.
Tag kyllingestykkerne op af marinaden og grill den på
grillristen ved jævn-stærk varme i ca. 30 min, til de er lysebrune og
gennemstegte.
Vend kyllingen ofte undervejs og pensl dem med resten af
marinaden.
Anret kyllingen på tallerkener og server med grillede, hele
chilier.
Der kan også serveres en god salsa og løse ris.