Salsa er meget populært og kan fremstilles af mange
forskellige ingredienser. Chilien i denne opskrift tilføjer et behageligt,
stærkt element. Brug så meget chili som du mener du kan tåle.
Giver 4 portioner
# Ingredienser
4 kyllingebryster uden skind
TIL MARINADEN:
2 fed knust hvidløg
½-1 habanero·chili uden kerner og hakket fint
1 spsk revet limeskal
2 spsk revet ingefær
3 spsk friskpresset limesaft
1¼ dl mango· eller appelsinsaft
2 spsk hakket koriander
1 spsk olie
hakket frisk koriander og limebåde
TIL SALSAEN:
1 fast, men moden papaya, skrællet og uden kerner
1 lille ananas, skrællet og skåret i skiver, eller 2 til 3
skiver frisk ananas
2 faste tomater uden kerner og hakket
4 forårsløg (både det hvide og det grønne) renset og hakket
fint
2 spsk hakket koriander
* Tilberedning
1 Lav tre snit diagonalt hen over hvert kyllingebryst og læg
dem i en glasbageform.
2 Til marinaden kommes hvidløg, chili, limeskal og ingefær i
en lille skål.
Derpå røres frugtsaft og koriander i.
Hæld marinaden over kyllingestykkerne og dæk dem på alle
sider.
Dæk til og lad dem trække i køleskab i 30 min. Rør af og
til.
3 Til salsaen skæres papayaen i tykke skiver. Pensl frugt og
rist med olie.
Grill over middel varme indtil den er let branket på den ene
side.
Tag den af varmen og hak den fint og bland den med de øvrige
salsaingredienser.
4 Tag kyllingestykkerne op af marinaden.
Grill dem over middel varme, 5-6 min på hver side.
Server garneret med koriander og limebåde ovenpå sammen med ris og varm salsa.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes
med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------