Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4 personer
# Ingredienser
4 store
kyllingeunderlår
4 kyllingeoverlår
2 friske majskolber,
uden blade og silke
75 g smør, smeltet
et par kviste
bredbladet persille
Krydderblanding:
2 tsk løgpulver
2 tsk paprika
1½ tsk salt
1 tsk hvid løgs
pulver
1 tsk tørret timian
1 tsk cayennepeber
½ tsk fintmalet sort
peber
½ tsk fintmalet hvid peber
¼ tsk stødt spidskommen
* Tilberedning
1 Varm grillen godt
op.
Skær 2-3 skrå snit i
begge slags kyllingelår med en skarp kniv og læg dem i et stort fad.
Skær majskolberne i
4 cm tykke skiver og kom dem op i fadet.
Rør alle ingredienserne til krydderblandingen sammen i en lille skål.
2 Pensl kyllingen og
majsen med smeltet smør og drys krydderblandingen over.
Vend det hele godt
sammen.
3 Grill kyllingen
ved jævn-stærk varme i 15 min, læg derefter også majsene på og grill videre i
10-15 min, eller til kyllingen er gennemstegt og begynder at blive mørk i
kanterne.
Vend majs og kylling
jævnligt undervejs.
INFO: Cajun er en etnisk betegnelse for den fransktalende
befolkning i staten Louisiana i USA. De stammer fra de franske kolonister, der
i 1755 blev fordrevet af briterne fra den franske koloni Acadia i New Brunswick,
Nova Scotia og Newfoundland, der nu hører under Canada. Mange slog sig ned i
den sydlige del af den franske koloni Louisiana. Der blev snart blandet op med
de tidligere indvandrede fransktalende indbyggere.
Frankrig måtte i 1762 også afstå Louisiana til Spanien, men
få spansktalende slog sig ned i dette store territorium. Louisiana vest for
floden Mississippi blev igen afstået til Frankrig i 1800, men førstekonsul Napoléon
Bonaparte solgte det til USA i 1803. Til trods for at engelsk efterhånden blev
det dominerende sprog i Louisiana, har den fransktalende minoritet beholdt
deres sprog og kultur. De fordrevne fra Acadia, les cadiens, gav navn til hele
områdets franske dialekt, som kaldes le français cadien. Sproget blev officielt
i staten Louisiana i 1980, og allerede i 1971 blev 23 af statens 64 paroisses
anerkendt som regionen Acadiana.
Det franske cadien blev senere anglificeret til cajun. Med
årene udviklede der sig en særpræget cajun-kultur, der stort set er forblevet
uberørt af den gængse amerikanisering, selv om andre kulturelle strømninger i
USA også har øvet lidt indflydelse. De frigivne slaver af afrikansk oprindelse,
der slog sig ned i området i kølvandet på borgerkrigen, tog meget af
cajunkulturen til sig.