Her er en god opskrift på mexicansk burrito med kylling, chili, tomater, koriander og mild ost. De
smager så godt og er ganske nemme at lave.
Forberedelsestid 30
min. Grilltid 10-15 min. Giver 8 burritos.
# Ingredienser
4
kyllingebrystfileter, hver på ca. 200 g
olie
½ tsk stødt
spidskommen
½ tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet
sort peber
2 mellemstore
poblano-chilier
2 spsk smør
1 stort løg, skåret
i 1 cm terninger
2 tsk finthakket
hvidløg
200 g pikant fransk
blød ost skåret i tern
400 g finthakkede
modne tomater
4 spsk finthakkede
friske korianderblade
180 g revet mild
cheddar
8
hvedemelstortillaer (20-25 cm diameter)
1 ds sorte bønner
(ca. 425 g totalvægt), skyllet og afdryppet
5 dl tomatsalsa fra
glas eller opskrift
* Tilberedning
1. Forbered en
to-zone-grill til middel varme (se anvisning).
2. Pensl
kyllingekødet let med olie på begge sider og
krydr jævnt med
spidskommen, salt og peber.
Rens grillristen
grundigt.
Grill kødet 8-12 min
over direkte middel varme og med lukket låg,
til kødet er
gennemstegt.
Vend det en gang
eller to og flyt det evt. rundt på risten.
Grill samtidig
chilierne 7-9 min, til de er jævnt brune, og
vend dem flere gange
imens.
Læg plastfolie over
chilierne i en skål og stil dem til side i 10 min.
Træk derefter det
forkullede skind af og befri chilierne fra stilkefæste
og kerner. Skær
frugtkødet i 5 mm tern.
Skær kyllingekødet i
5 mm brede strimler.
3. Smelt smørret i
en gryde på komfuret ved middel varme.
Sauter løget ca. 5
min under lejlighedsvis omrøring,
kom så hvidløg i og
lad det sautere med i 2-3 min.
Tilsæt den bløde ost
og rør blandingen jævn.
Bland chili, tomater
og kød i og lad det simre i 5 min.
Rør koriander i og
tag gryden af varmen.
4. Drys hver
tortilla med et lag revet ost, men lad en 1 cm kant
være fri hele vejen
rundt.
Øs lidt
kyllinge-ost-blanding og bønner på.
Vip siderne ind over
fyldet og rul tortillaerne sammen.
Grill dem 2-3 min
med sammenføjningen nedad over direkte
middel varme og med
åbent låg (vend dem forsigtigt en gang),
til osten er
smeltet, og de har fået grillmønster.
Server dem varme
sammen med tomatsalsa.
INFO: En Burrito eller Taco de harina er en slags
pandekage med kødfyld, der bliver spist meget i Mexico. Burritodejen er normalt
let grillet eller dampet, for at blødgøre den og gøre den mere smidig. Ordet
burrito er spansk, diminutiv af burro 'æsel'.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk