Til 1 Person. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 20 min.
Grillmetode: Direkte. Sværhed: Middel
Original Burger er den originale burger med den klassiske
burgersmag, hvor friske råvarer, tomat, agurkerelish, mayo og en saftig bøf
leverer den gode oplevelse.
# Ingredienser til 1
person
180-220 g hakket oksekød pr. burger (min. 16-20 % fedt)
salt og friskkværnet peber
4 skiver cheddar
8-12 skiver kvalitets bacon fx hjemmeskåret
2 blade salat – fx hovedsalat
2 bøftomater
1 løg – fx salatløg, zittauerløg eller rødløg
4 gode burgerboller – fx durum eller klassiske med sesam on the top
Burgerdressing:
2 dl mayonnaise
1 dl tomat ketchup fx Stokes (noget dyrere men meget bedre)
1 dl agurkerelish – eller hakkede drueagurker
cayennepeber
salt og friskkværnet peber
BBQ-sauce:
½ dl teriyakisauce
½ dl sød chilisauce
3 spsk akaciehonning
1 tsk salt
½ tsk peber
½ dl chiliketchup
*
I køkkenet
Form bøfferne med en burgerpresser, og krydr så med salt og
friskkværnet peber.
Stil dem på køl, indtil du skal grille dem.
Skyl salat og tomat godt, og lad begge dele tørre.
Skær tomaterne i skiver, så du får fire pæne, gode skiver.
Hak løget fint.
Stil grønsagerne til side.
Lav så burgerdressingen.
Rør mayonnaise, relish og ketchup godt sammen til en
ensfarvet masse.
Smag til med en lille smule salt, friskkværnet peber og
cayennepeber – alt efter hvor spicy du kan lide din burgerdressing.
Rør alle ingredienser BBQ-saucen grundigt sammen.
Ved grillen
Gør grillen klar til høj, direkte varme.
Læg bøfferne på grillen, når den er blevet godt varm.
Læg låget på grillen, og lad bøfferne stege, til der dannes
klar saft på toppen.
Vend så bøfferne, og smør dem med BBQ-sauce.
Grill dem færdige – evt på indirekte varme så de ikke
branker.
Det sidste minut de grilles, lægges cheddarskiverne på
bøfferne, så osten smelter.
Tag bøfferne af, og lad dem hvile, så saften samler sig.
Rist baconen sprød på grillen, inden du lægger skiverne på fedtsugende papir.
Grill så burgerbollerne ganske kort, til de får
grillmønster.
Tips: Det er vigtigt, at det hakkede oksekød har en
fedtprocent omkring 20 %, fordi det giver saft og kraft til bøfferne og
forhindrer dem i at blive tørre.
Rør eventuelt kødet godt med 1 tsk. salt per 200 g kød – det
hjælper kødet med at samle sig og holde på formen.