Et Midwestern ikon, en Juicy Lucy Burger er perfekt til din
4. juli cookout. Fordi intet er mere amerikansk end en ostefyldt Juicy Lucy
burger. Opskriften er et twist på en klassisk cheeseburger.
Til 1 person. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 20 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Middel
# Ingredienser
250 g hakket oksekød pr. burger (min. 16-20% fedt)
salt og friskkværnet peber
4 skiver cheddar
2 blade salat – fx iceberg
2 bøftomater
1 løg – fx salatløg, zittauerløg eller rødløg
4 gode burgerboller – fx durum eller klassiske med sesam on the top
Bearnaise-mayonnaise:
3 dl god mayonnaise
2 spsk frisk estragon, finthakket
2 tsk dijonsennep
1 mellemstort skalotteløg
cayennepeber
salt og friskkværnet peber
*
I køkkenet
Start med at røre bearnaise-mayonnaisen sammen.
Hak skalotteløget fint.
Bland det så med finthakket estragon og mayonnaise.
Tilsæt dijonsennep, og smag til med cayennepeber, salt og
friskkværnet peber.
Stil mayoen på køl.
Skyl salat og tomat godt, og lad begge dele tørre.
Skær tomaterne i skiver, så du får fire pæne, gode skiver.
Hak løget fint. Stil grønsagerne til side.
Mål kødet op i bøffer a 125 g. Form dem med bøfpresseren.
Skær hver skive cheddar i fire, som stables oven på
hinanden.
Lav en lille fordybning midt på en bøf, stil tårnet af fire
skiver ost her, inden du placerer en 125 g-bøf ovenpå.
Saml bøffen med fingrene, indtil den er helt lukket.
Hvis der er huller, vil osten flyde ud under grillning.
Krydr bøfferne med salt og peber.
Ved grillen
Gør grillen klar til høj, direkte varme. Læg bøfferne på
grillen, når den er blevet godt varm.
Læg låget på grillen, og lad bøfferne stege, til der dannes
klar saft på toppen.
Vend så bøfferne, og lad dem grille færdig – evt ved
indirekte varme så de ikke branker.
Tag bøfferne af, og lad dem hvile, så saften samler sig.
Grill imens burgerbollerne, så de får grillmønster.
Tips:
Læg salat på bunden, derefter tomatskiver og hakket løg. Læg
bearnaise-mayoen herpå, og følg op med de grillede bøffer med en kerne af
smeltet cheddar. Til sidst lægges burgerbollen på.
Det er vigtigt, at det hakkede oksekød har en fedtprocent på
16-20%, fordi det giver saft og kraft til bøfferne og forhindrer dem i at blive
tørre. Rør eventuelt kødet godt med 1 tsk salt per 200 g kød – det hjælper
kødet med at samle sig og holde på formen.