4 personer. Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 10-12 min.
Grillmetode: Direkte/Indirekte
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 240 °C. Kernetemperatur:
70 °C. Udstyr: Burgerpresser
# Ingredienser:
800 g hakket oksekød
4 skiver ost
olie
salt og peber
8 grønne salatblade
2 tomater
1 løg
4 burgerboller
Burgerdressing:
150 g mayonnaise
1 tomat
25 g finthakket løg
50 g syltet agurk
1 tsk dijonsennep
Cayennepeber, salt og peber
*
I køkkenet
Form kødet til 4 burgerbøffer á 200 g, og pres dem i
burgerpresseren.
Pensl bøfferne med lidt olie, og drys med salt og peber på
begge sider.
Skyl salatbladene, og skær tomat og løg i skiver.
Burgerdressing
Skær tomaten i kvarter, og fjern kernerne.
Blend tomat, mayonnaise, syltede agurker og dijonsennep med
en stavblender.
Hak løget fint, og bland det med dressingen.
Smag til med salt, peber og cayennepeber.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte, høj varme.
Pensl risten med neutral olie, og grill bøfferne i ca. 3-4
min. på hver side.
Flyt bøfferne over på indirekte varme, og læg en skive ost
på hver bøf.
Grill videre indtil bøfferne når en kernetemperatur på 70
°C.
Flæk bollerne og grill dem på begge sider til de har fået grillstreger.
Saml burgeren.
Smør bollens indersider med dressing, og læg salatblade, bøf
med ost, tomatskiver og løgringe på bunden.
Læg til sidst toppen på burgeren.