En nem opskrift på hurtige naanbrød. Naanbrød plejer at tage
lidt tid at bage selv, men med den her opskrift tager det 10 minutter.
Personer: 4. Forberedelse: 60 min. Tilberedning: 10 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 250 °C. Udstyr: Pizzasten
til grillen
# Ingredienser
10 g gær
1 dl lunken vand
1 tsk sukker
2 spsk yoghurt naturel
1 tsk salt
1 æg
250-300 g hvede- eller speltmel
50 g smeltet smør
Til pensling:
smeltet smør
1-2 fed hvidløg
2 tsk nigellafrø ( forsigtigt, de er stærke)
*
I køkkenet
Lun vandet, og udrør gæren deri.
Tilsæt sukker, yoghurt, sammenpisket æg og salt, og rør det
godt sammen.
Tilsæt skiftevis mel og smeltet smør, til dejen bliver fast.
Drys mel på bordet, og ælt dejen i ca. 10 minutter.
Dæk dejen med et fugtigt klæde, og stil den til hævning i 30
min. et lunt sted.
Rul dejen til fire små kugler, og lad dem efterhæve i ca. 10
min.
Kom mel på fingrene, og tryk dejkuglerne ud til aflange,
flade brød.
Hak hvidløget fint.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte, høj varme.
Læg pizzastenen på grillen, og lad stenen varme godt op.
Bag brødene på bagepapir i grillen (ved 250 °C) i 5-7
minutter, til de er gyldne.
Tag naanbrødene af, og pensl dem igen med smeltet smør og
hvidløg.
Drys med lidt nigellafrø.
Tips: Naanbrødene kan også tilberedes på grillens pizzaovn hvis du har sådan en ved høj temperatur.
Server brødet til indiske retter såsom Tikka Masala.