Tortillas med lækkert fyld er et evigt hit. Nogle gange som Fajitas med grillet oksekød, andre
gange kylling eller Tomatsalsa som en lækker vegetarret.
Tortilla er et fladbrød, som typisk laves af majsmel eller
hvedemel. På spansk betyder "tortilla" en "lille kage". De
blev oprindeligt lavet af de indfødte folk i Mellemamerika.
Tortillas lavet med
majsmel er den oprindelige type af tortilla, som stadig er meget populær i
Mexico og Mellemamerika. En fajita er i det mexicansk køkken grillet kød, der
normalt serveres i en tortilla.
# Ingredienser
300 g hvedemel
1 tsk salt
2 dl vand
3 spsk (oliven)olie
* Tilberedning
Bland mel og salt og kom vand og olie ved.
Ælt grundigt til en smidig dej, kom evt. mere vand eller mel
i.
Lad den hvile i 15 min.
Del dejen i 8 portioner.
Rul eller pres dem til runde tortillas.
Steg dem med ganske lidt olie på en pande - 1 min på hver
side - eller til de er lysebrune.
Server fx som en fajita, der i det mexicansk køkken er grillet
kød, der normalt serveres i en tortilla.