Tarte Tatin er en fransk æbletærte bestående af
karameliserede æblestykker, bagt i grillen med tærtedej på toppen.
Personer: 4. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 40 min. Grillmetode:
Indirekte. Sværhedsgrad: Let.
Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Rundt tærtefad/bageform
# Ingredienser
4-6 æbler, skrællede, udkernede og skåret i kvarte
150 g smør
125g rørsukker
saft af 1 citron
150 g hvedemel
2 æggeblommer
salt
Råcreme:
6 æggeblommer
6 spsk
5 dl piskefløde
1 vaniljestang
*
I køkkenet
Tilsæt smør og sukker i fadet.
Skræl æblerne, og skær dem i otte stykker.
Læg dem i tærtefadet, og drys dem med lidt salt.
Råcreme:
Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen til
en lys creme eller æggesnaps.
I en anden skål pisker du fløden til en let skum.
Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen og bland det hele
godt sammen.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte varme, ca. 200 °C.
På en kulgrill skal du bruge briketter i en mængde, der svarer til en halv
grillstarter.
Sæt tærtefadet på grillristen, og grill ingredienserne i ca.
10-15 minutter.
Dæk æblerne med dejen, og bag tærten i 20-25 minutter, til
dejen er gylden.