Bulgur kan bruges som alternativ til ris eller i salater,
supper eller lignende. Bulgur er dampede, afskallede, knækkede og tørrede
kerner af hvedearter, men oftest af durumhvede. Bulgur stammer fra det
mellemøstlige køkken. Bulgur er velegnet i farsretter, pasta, salater, brød
eller som erstatning for ris og kartofler.
4 personer. Tilberedningstiden for bulguren er ca 20
minutter. Heraf er arbejdstiden ca 5 minutter.
# Ingredienser
6 dl vand
½ tsk groft salt
4 dl bulgur (ca 300 gram).
* Tilberedning
Hæld vandet i en gryde og bring vandet i kog.
Når vandet koger, tilsættes salt og bulguren.
Fjern gryden fra varmen og lad bulguren stå i 15 minutter
eller til alt vand er opsuget.
Omrør og smag til med salt.
Så er bulguren klar til servering.
Tips:
Bulgur indeholder 7,7 gram kostfibre pr 100 gram. samtidig
indeholder den blandt andet vitaminerne E og B og mineralerne kalium,
magnesium, fosfor, jern, zink, jod og selen.
Bulguren store vitamin og mineralrigdom gør det oplagt som
alternativt til ris, pasta eller kartofler.
Vær dog opmærksom på, at det primært består af kulhydrater,
så du bør tænke lidt protein ind i retter med det som tilbehør.
Bulgursalat smager også godt dagen efter kold. Det er altså
et lækkert alternativ til madpakken, hvis du laver en større portion.
Mulighederne er mange.
Så mangler du lidt adspredelse i din madlavning, så prøv at
tænke det ind i stedet for ris, pasta eller kartofler. Det vil med sikkerhed
været et hit til mange retter.