Logo

Barbecuegrillet svinebov

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Barbecuegrillet svinebov

 

Bovkød har ekstra meget smag; det er som skabt til barbecue. Brug en smoker eller kuglegrill med briketter eller træ, alternativt en gasgrill med låg.

8 portioner

 

#

3 kg frisk svinebov (med ben, uden svær)

Saltlage, se opskrift 

røgtræ afhickory nøddetræ, æble eller kirsebær, der har ligget i blød

2-3 dl barbecue sauce eller anden barbecuesauce kraftigt alufolie

Coleslaw, se opskrift 

* 

1. Lad boven ligge i lagen et par døgn.

Tag den derefter op, og skyl kødet en halv time under rindende, koldt vand.

 

2. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå.

Luk låget, og lad spjældet stå åbent i bunden og i låget. Kontroller varmen, ca. 120 °C er godt.

Fordel briketterne i to bunker i hver sin side af grillen.

Sæt evt. en form med æblejuice eller vand mellem glødebunkerne.

Formen skal placeres direkte under kødet.

 

3. Læg et par træstykker på glødebunkerne.

Anbring boven mellem glødebunkerne, så den steger ved indirekte varme under lukket låg.

Tilsæt flere glødende briketter og røgtræ hvert 45. minut, så temperatur og røg er stabile.

Pensl kødet med barbecuesauce efter 4-5 timer.

 

4. Efter 5 timer pakkes kødet ind i flere lag alufolie og tilberedes yderligere 2 timer.

Du behøver ikke at tjekke midtertemperaturen, da hensigten med tilberedningen er at gøre kødet så mørt, at du kan skære det ud med en gaffel.

Kødet er klart, når det føles blødt ved berøring eller let løsner fra benet.

 

Riv eller skær kødet i grove strimler, og server dem med skyen fra foliepakken, ekstra barbecuesauce samt coleslaw.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.008 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her