En god barbecue marinade/sauce kan bruges til mange
lejligheder, og er helt perfekt at smøre dit kød med inden du giver det en tur
på grillen. En god barbecue marinade er god til at komme i en frysepose med
kødet og lægge i køleskabet natten over. Kan bruges til stort set alt slags
kød, og den er altså et must at have i køleskabet i grillsæsonen.
# Barbecuemarinade:
1½ dl sherry
3 spsk koncentreret tomatpuré
2-3 fed knust hvidløg
1 revet løg
2 tsk ingefær
¼ tsk sort peber
2-3 tsk barbecuekrydderi
*
Rør marinaden godt sammen og den er klar.
Pensl marinaden på kødet der skal grilles eller kom marinade
i en frysepose sammen med kødet og lad det trække 2 timer i køleskabet, gerne
længere.
Læg posen i et fad og vend posen rundt flere gange.
ALTERNATIV
# Barbecuemarinade:
1 fed hvidløg
1½ spsk olie
1 spsk paprika
1½ spsk tomatketchup
1 spsk sojasauce
1 spsk brun farin
¼ spsk balsamico
½ tsk cayennepeber
½ tsk salt
*
Pres hvidløg til marinaden, og bland det sammen med olien og
de øvrige ingredienser.
Smør kødet godt ind i marinaden, og læg det på grillen.
Brug en pensel til at smøre mere marinade på i løbet af
stegetiden.